Alexandra Christo - To ​Kill a Kingdom - Egy birodalom végzete


Fülszöveg:

Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.
Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.

A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!

Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.

Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?

Kirobbanóan sikeres nemzetközi bestseller, ami Sarah J. Maas és Marissa Meyer sorozataihoz hasonlóan vagány, izgalmas és szemtelen módon dolgoz fel egy klasszikus mesét.


"– Méreg? – nézem elgondolkodva. – Csak nem a jövendőbelidnek tartogatod?
– Nem halálos – állítja Elian. Ahhoz képest, hogy gyilkos, mintha megsértettem volna a feltételezéssel is. – És nem. – Elhallgat, majd arcán félmosollyal néz rám. – Hacsak nem te leszel a feleségem.
– Ha én lennék a feleséged, meg is innám."

Véleményem:

Egyszerűen imádtam! A történet a Kis hableány mese átdolgozása, csak kicsit sötétebb és kalandosabb. Lira egy 17 éves szirén, aki hercegnőként él az óceán mélyén. Anyja a Tengerek Királynője vasszigorral neveli lányát, hogy egyszer egy nap méltó legyen majd a koronájára. Megpróbál minden fajta érzelmet kiölni belőle, hogy ugyanolyan gonosz legyen, mint ő maga. A szirének énekükkel megbabonázzák az embereket, hogy kitéphessék a szívüket, így tisztelegve régi istennőjük előtt. Lira-t mindenki a Hercegek Átkaként ismeri, hisz minden születésnapján begyűjti egy herceg szívét. A lány hibát vét, ezért anyja büntetésből emberré változtatja, megfosztja erejétől és megparancsolja neki, hogy a téli napfordulóig szerezze meg Elian herceg szívét és vigye el neki.
Elian egy nagyon gazdag herceg, aki nem az uralkodásra vágyik. Ő jobban érzi magát a tengeren, ahol szirénekre vadászik. Feltett szándéka ugyanis, hogy megölje a Hercegek Átkát és elpusztítsa a víz alatti birodalmukat. Útja során egy idegen lányt ment ki a tengerből, akiben érzi, hogy van valami megmagyarázhatatlanul furcsa, hisz beszéli a szirének nyelvét. Mégis kénytelen megbízni benne és elfogadni a segítségét, hogy véghez vihesse a tervét. Csak azzal nem számolt, hogy útjuk során egyre közelebb kerül majd a lányhoz.
Maga a világ eléggé kidolgozott volt, de még így is kicsit hiányosnak éreztem. Olvastam volna többet a tenger alatti világról, meg a különböző királyságokról is. A háttérvilágot is jobban ki lehetett volna fejteni, meg azért volt pár érdekes baki, a szirének és a hablegények szaporodása nekem kicsit érthetetlen volt. 
A szereplőket nagyon megszerettem. Imádtam Lira és Elian szócsatáit olvasni, sokat mosolyogtam rajtuk. Nagyon jól működött a két karakter együtt és tetszett az is, hogy a szerelem szép lassan bontakozott ki kettejük között, így nem ment át teljesen csak a romantikára.
Lira karakterfejlődése szép utat járt be, tetszett, ahogy a végére kibontakoztak az emberi érzései. 
Elian egy szeretetre méltó kalóz-herceg volt, bátor, talpraesett, bár néha meglepően naiv.
Örültem a váltott szemszögnek is, mert így mindkét szereplő fejébe beleláthatunk és jobban meg tudtuk őket ismerni.
Az is egy plusz pont volt, hogy végre nem egy sorozat vagy trilógia része a könyv. Jó volt végre egy olyan könyvet olvasni, ahol nem kell végre hónapokat várnom a folytatásra. Ráadásul egy első könyves íróról van szó, ezért könnyedén el tudok tekinteni a hibáktól. Remélem nem ez volt első és egyben utolsó könyve amivel rabul ejti az olvasóit.


"A tarkójára fonom a kezem, közelebb húzom magamhoz. Elviselhetetlenül vágyom rá.
– Tudod, mit akarok tőled? – suttogom.
Elian nyel egyet.
– Nem adom oda neked a kristályt – mondja.
– Én nem azt akarom. – A hangom száraz, mint a homok.
– Akkor mit?
Elvigyorodok. Nagyon rég nem éreztem magam ilyen gonosznak.
– A szívedet – felelem, majd megcsókolom."

Összességében:

Egy modern, sötét Kis hableány feldogozás a történet, de mellette eléggé csavaros és kiszámíthatatlan. A szereplők imádni valóak, a világfelépítés pedig szépen kidolgozott. Nem mellesleg gyönyörű a borító, mely az első pillanattól rabul ejtett. Én csak ajánlani tudom, megéri elolvasni.

Könyvinfó:

Írta: Alexandra Christo
Eredeti cím: To ​Kill a Kingdom
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2019.
Oldalszám: 424. oldal
Sorozat: -
Besorolás: fantasy, ifjúsági, romantikus

Értékelésem:

Share this:

,

Megjegyzések

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése