Aly Martinez - Érted ​mindent

Fülszöveg:

„Imádtam ​minden sorát!” – Aestas Book Blog
„Egy gyönyörűen megírt és teljességgel magával ragadó történet veszteségről, szerelemről és megváltásról.” – Chelle Bliss, USA TODAY bestsellerszerző

Az első randinkon megkértem a kezét.
Kinevetett, és azt mondta, őrült vagyok. De még aznap igent mondott.
Olyan volt, mint egy forgószél, de boldogok voltunk.
Amíg nem lettünk mohók, és nem vágytunk családra.
Az egy olyan élet volt, amit nem adhattam meg neki, hiába próbáltam. A termékenység egyszerűen nem a mi oldalunkon állt. Túl voltunk az orvosokon meg a kezeléseken. Elköltöttük azt a pénzt is, ami nem is volt. Hazudtunk a családunknak. Mosolyogtunk a barátainkra. Felvettünk egy bátor arcot a világ ellen, ami nem értett meg minket.
Aztán végre sikerült…
Mígnem el kellett temetnünk a fiunkat.
Ott maradtunk összetörve, agyon verve, elpusztítva.
Azt mondják, a szeretet a részletekben van, de a mi esetünkben éppen a részletek tettek tönkre bennünket.
Ez a történet arról szól, hogyan szereztem vissza azt, ami mindig is az enyém volt. A feleségemet és a családomat.

Aly Martinez USA Today bestsellerszerző a nagy sikerű Cora és Penn-sorozata után egy újabb kétrészes, szívszorító, romantikus történetben mesél a szerelemről és a második esélyről.


"Egész életemben úgy gondoltan ,hogy ha valamit nagyon akar az ember,akkor keményen kell dolgoznia,és biztosan eléri célját.
Aztán egy nap szembesülten vele,hogy vannak dolgok, amiket egyáltalán nem tudok befolyásolni ,bármennyire szeretném.."


Véleményem:

A könyv egy házaspárról szól. Elisabeth és Roman viszonylag rövid ismeretség után összeházasodnak. Nagyon boldogok, de úgy érzik a családjuk egy gyerekkel lenne igazán teljes. Sajnos sok próbálkozás és vetélés után az utolsó esélyük, csak a mesterséges megtermékenyítés marad. Sikerül is és nagyon boldogan várják a kisfiúkat, de sajnos a boldogságuk nem tart sokká, mert a baba születése után pár órával az angyalokhoz költözik. Sajnos a kapcsolatuk nem tudja feldolgozni ezt a veszteséget és végül el válnak.  Két évvel később újra találkoznak a rendőrségen, mert úgy vélik valaki összecserélte Elisabeth petesejtjeit, így a gyermekük mégis életben lehet. Roman és Elisabeth próbálja helyrehozni a kapcsolatukat és mellette felkutatni elveszett gyermeküket. Talán mégis lehet esélyük a boldogságra.
A történet egy nagyon komoly témát boncolgat, a gyermek utáni vágyat és, hogy mit meg nem tesz egy pár hogy gyereke lehessen. Mennyi veszteségen és megpróbáltatáson kell keresztül menniük és ez hogyan hat a kapcsolatukra, szerelmükre. Ezt nagyon szépen ki lehetett volna fejteni, de sajnos nem így történt. Hiába volt szó arról, hogy miken ment keresztül Elisabeth és Roman házassága, mégis kevésnek éreztem. A krimi szál is eléggé hiányos volt számomra, sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből az egész alapötletből, mert az ötlet maga jó, de a megvalósítása már nem. Kaptam egy összecsapott történetet, egy idegesítő női főszereplőt Elisabeth személyében és egy még idegesítőbb férfi főszereplőt, akinek az uralkodási vágya a feleségén már orvosi eset. Nem beszélve arról, hogy a történet tele volt számomra hihetetlen dolgokkal.
- Az első randin megkéri a kezét és a lány igent is mond??? Most komolyan ezt nem hiszem el, két idegenről van szó, nem is ismerik egymást. Oké, hogy testileg vonzódnak egymáshoz, de az egy házassághoz véleményem szerint édes kevés. 
- Két évvel a válás után újra találkoznak és másnap már rögtön minden meg van bocsájtva és dúl a láv ezerrel. Elisabeth helyében azért nem tudtam volna ilyen hamar megbocsájtani, főleg úgy, hogy Roman olyan arrogánsan és dominánsan viselkedett vele szemben. Persze itt is előjön, hogy de úgy vonzódnak egymáshoz testileg, hogy egyszerűen nem lehet mit tenni, rögtön az ágyban kell kikötni. Na az majd tuti biztos, hogy megoldja az összes problémát a kapcsolatukban.
-  Ráadásul másnap megint megkéri a kezét és igent mond??? Persze egyáltalán nem kell rendbe hozni a kapcsolatukat előbb, azt minek is, hisz az első házasságuk is milyen jól végződött. Jó persze beszélnek a problémákról, de nekem akkor is fura volt, hogy ezt így pár oldalban (egy fejezetben) le is tudták és utána már nem is kell vele foglalkozni.
A bűnügyi szál legalább feldobta az egészet, de azért jobban is ki lehetett volna fejteni, mert Walterről nagyon kevés dolog derül ki, hogy ki is ő és pontosan miért is rossz fiú? Embereket öl, meg talán kábítószerrel kereskedik, ez oké, mert nyomoznak utána, de ennél többet nem tudunk meg róla. 
Clare szemszögéből érdekes volt olvasni, az fenntartotta az izgalmat. Sajnáltam szegényt, amiért olyan sok kegyetlenkedésen kell keresztül mennie. De itt is úgy éreztem, hogy hiányos az egész történet, olyan kesze-kusza, összecsapott volt. Elisabeth részeit untam az egész csak picsogásról, sírásról és "jaj Roman így, jaj Roman úgy"-ról szólt. A sok romantikus nyali-fali, meg ágyjelent nem kellett volna bele, több nyomozás és a történet kibontakoztatása kellett volna, na akkor egy nagyon jó kis könyv lett volna ebből. Sajnálom mert tényleg jónak indult. Ettől független kíváncsi vagyok a következő részre, mert az Clare-ről szól, remélem az jobb lesz.


"Az áldozatok sokszor a legokosabb játékosok, ha a túlélésük a tét."

Összességében:

Nem volt egy rossz könyv. Az alapötlet nagyon jó főleg a krimi szállal vegyítve, de mégis hiányos, összecsapott és logikátlan volt számomra. Pedig a gyermek utána hiába való vágyakozás és a mesterséges megtermékenyítés tényleg egy komoly megpróbáltatás egy kapcsolatban. Ez egy nagyon fontos téma és sajnálom, hogy az írónő efelett kicsit elsiklott és inkább a romantikát választotta helyette. Mégis adok még egy esélyt és elolvasom a következő részt, hátha az feledtetni tudja az elsőt.

Könyvinfó:

Írta: Aly Martinez
Eredeti cím: Retrieval
Kiadó: Álomgyár
Megjelenés: 2019.
Oldalszám: 240. oldal
Sorozat: Összekötve 1. rész
Besorolás: romantikus

Értékelésem:

Share this:

,

Megjegyzések

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése