Shea Ernshaw - Winterwood ​- Télerdő



Fülszöveg:

Légy ​óvatos a sötét rengetegben…

Főleg a Fir Haven városát körülölelő erdőkben. Egyesek szerint varázslat rejlik bennük. Sőt, kísértetek is.

Nora Walkert néhányan boszorkánynak tartják, és csak ő ismeri az igazságot az itteni fákról. A Walker lányokat mindig is különleges kapcsolat fűzte az erdőhöz, és ez vezeti el a lányt Oliver Huntsmanhez, ahhoz a fiúhoz, aki hetekkel ezelőtt eltűnt a Kezelhetetlen Fiúk Táborából. Ráadásul az elmúlt évek legszörnyűbb hóviharában. A fiúnak már meg kellett volna halnia, mégis életben van, de semmire sem emlékszik abból, ami az eltűnése estéjén történt.

Nora nyugtalannak érzi az erdőt Oliver jelenlétében. Nemsokára rájön, kénytelen felfedni az igazságot a fiúról, akivel immár őszintén törődik. Hogyan maradt eddig életben az erdőben, és egyáltalán, hogyan került oda? Nora még nem sejti, hogy a fiúnak is megvannak a maga titkai – amiket kész mindenáron megtartani, mert úgy tűnik, nem ő az egyetlen, aki azon a végzetes estén eltűnt.

A tündérmesék óta tudjuk, hogy félnünk kell a sötét erdőt és azt, ami benne lapul.

A Télerdőből kiderül, miért.

Hagyd, hogy elbűvöljön!



"Az nem lehet, hogy fiúkat rabol el az ágyukból, hogy aztán a padlódeszka alá temesse őket. Hogy agyaras fenevaddá változik, és fákat ledöntve végigrobog az erdőn. Hogy boszorkány, aki varangyokat főz reggelire, és csomókat köt a hajába, hogy megtörhetetlenné tegye az átkait. Ő csak egy lány. Hollófekete hajjal és a szívedet kettéhasító tekintettel."


Véleményem:

Első könyvem volt az írónőtől, de biztos nem az utolsó. Teljesen magával ragadott úgy érzem, nagyon jókor került a kezembe. Nekem tetszett maga a misztikum és melankólia, a borongós hangulat, ami körbeöleli az egész történetet.

A könyvet két főszereplő szemszögéből olvashatjuk.
Nora egy magának való, csendes lány, aki arra vár, hogy megtudja mi az ő különleges képessége. Kerüli az embereket, mert tudja miféle szóbeszéd jár róla. Szívesebben tölti az idejét az erdőben, ahol igazán otthon érzi magát. A Walker család kapcsolata az erdővel nagyon régre nyúlik vissza és rengeteg történet szól róla. Néhányat az olvasó is megismerhet, hiszen a cselekményt fekete lapok szakítják meg, ahol a korábban élt Walker lányok múltja elevenedik meg pár sor erejéig. Nora teliholdkor a Fonák – erdőt járja, ahol különleges, elveszett kincsekre bukkan. Egyik éjjel egy nagy hóvihar után nem kincseket talál az erdőben, hanem egy fiút, Olivert. Oliver két héttel ezelőtt a Jackjaw-i Kezelhetetlen Fiúk Táborából szökött meg. Mivel a fiú félig át van fagyva, így Nora úgy dönt hazaviszi, hogy felépüljön. Majd ahogy telnek a napok egyre több dologra fény derül. Egy fiú eltűnt, egy fiú meghalt. Vajon Olivernek miköze az egészhez? Nora nem tudja kiben bízhat, ráadásul kezd érzelmileg a fiúhoz kötődni. Vajon mi történt a hóvihar éjjelén pontosan?

A könyv hangulata és az érzések vittek magukkal, még akkor is ha éppen a cselekmény kicsit lelassult, így szerintem gyorsan olvasható.

A cselekmény fordulatos és én nem jöttem rá, hogy mi is történt pontosan, csak a végén, pedig visszagondolva azért elég sok rejtett utalás van.

De ami a legjobban megfogott az a rejtélyes, borzongató, sötét erdő, ami tele van sejtelmes, titokzatos dolgokkal. Egyszerűen imádtam. Mindenképpen elolvasom a Sötét mélységet is az írónőtől.


"Érintése akár a holdfény a bőröm alatt. Dobogó szívek, emelkedő és süllyedő mellkasok. Ismerős, miközben nem kéne annak lennie. Nem az enyém, nem tarthatom meg, pedig én találtam rá, én hoztam vissza."


Összességében:

A könyv fő erőssége számomra a hangulata volt, ez a misztikus és borzongató atmoszféra ami átitatja a lapokat és nagyon mélyen hat az érzelmekre. A leírások egyszerűen csodálatosak, szinte magam előtt láttam az erdőt, éreztem a csontig hatoló hideget. Ez egy olyan történet, ami megmutatja az erdő erejét, egy boszorkány kitartását és azt, hogy a legsötétebb helyen is rálelhetünk a fényre. Az egyik legjobb könyv, amit az idén olvastam. Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a fantasyt, dark fantasyt, és a mágiáról, boszorkányokról szóló történeteket.


"Érzem, hogy vihar közeleg. Nem a hegyek felől, hanem valahonnan máshonnan. Meggondolatlan fiúk szívében megült düh és gyűlölet vihara."


Könyvinfó:

Írta: Shea Ernshaw
Eredeti cím: Winterwood
Kiadó: Könyvmolyképző
Eredeti megjelenés: 2019.
Oldalszám: 344. oldal
Sorozat: -
Besorolás: fantasy, romantikus, ifjúsági


Értékelésem:



Share this:

,

Megjegyzések

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése