Ali Hazelwood - A ​szerelem képlete



Fülszöveg:

Harmadéves ​doktorandusz hallgatóként Olive Smith nem hisz a tartós romantikus kapcsolatokban, de a legjobb barátnője igen, és emiatt kerül ebbe a helyzetbe. Ahhoz, hogy Anh-t meggyőzze, hogy randizik és jó úton halad a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” felé, többre van szüksége néhány kézlegyintéses Jedi-trükknél. A tudósoknak bizonyítékok kellenek. Úgyhogy, mint bármelyik magára valamit is adó biológus, Olive pánikba esik és megcsókolja az első férfit, akit meglát.

Ez a férfi nem más, mint Adam Carlsen, a fiatal, menő egyetemi tanár, aki közismert seggfej. Ezért Olive teljesen padlót fog, amikor a Stanford ügyeletes labor-zsarnoka beleegyezik, hogy titokban tartja a színjátékot, és a kamupasija lesz. De amikor egy nagy tudományos konferencia félresikerül, és Olive karrierje Bunsen égőre kerül, Adam újra meglepi határozott támogatásával és még határozottabban… kockás hasával.

Hirtelen a kis kísérletük veszélyesen közel kerül ahhoz, hogy lángra kapjon. Olive pedig rájön, hogy egy szerelemmel kapcsolatos hipotézisnél csak az bonyolultabb, ha a saját szíve kerül a mikroszkóp alá.



"Olive még mindig sírt, de még sosem volt ennyire boldog. Úgyhogy kimondta, valószínűleg a legrosszabb akcentussal, amit a férfi valaha hallott.
– Ik hou van jou, Adam."

Véleményem:

Sajnos ez most annyira nem kapott meg. A körülötte lévő nagy felhajtást azért nem annyira értem. Nem volt rossz, de annyira azért jó sem. Aranyos kis történet volt de nem jött az a hűha érzés, amit vártam tőle.

A karakterek néha idegesítőek voltak, főleg a határozatlanságuk miatt. Olive néha annyira gyerekesen viselkedett, mint egy kamasz.

Carlsen karaktere még érdekesnek tűnt, de valahogy úgy éreztem nem ismerhetjük meg úgy igazán.


Ez a hallgassuk el a dolgokat és hazudjunk, majd ettől minden jó lesz dolog, engem nagyon idegesített. Végül is tudósokról beszélünk, ne már! Drága Olive hát kiböki a szemed az igazság, de mégsem látod meg! Annyira nem állt jól ez ennek a kötetnek.

A nagyon klisés dolgoktól meg csak a szememet forgattam. Nem kötelező ám ezeket a dolgokat beletenni egy romantikus könyvbe. Megsúgom, ezek nélkül százszor jobb lett volna.

Itt van pár példa:


 "…valamilyen okból Olive nem tudta megállni, hogy ne bámulja Adam Carlsen meztelen bőrét, mintha itáliai márványtömb lenne…”


" – Az ott ő, igaz? Félmeztelenül?

-… Az ott hat kocka?

Jeremy pislogott.

– Még az is lehet, hogy nyolc.

– Azok igazi vállak? – kérdezte Ahn. – Vállnagyobító műtétje volt?

-…Szerintem ilyen váll a természetben nem létezik. " (Ezt amúgy Jeremy mondja)


"Hallucinált? Adam az előbb eltolt egyedül egy nagy furgont?”


A szexuális zaklatás nagyon komoly dolog és fontos, hogy beszéljünk róla, mégis úgy éreztem, itt a könyvben bedobják ezt a témát, aztán pedig nagyon gyorsan le is zárják. Szerintem kicsit jobban ki lehetett volna fejteni ezt a szálat, így hiányosnak éreztem.

Az erotikus jelenetek számomra kicsit túl sokak voltak, értem az okait, de sajnos számomra ezek a részek csak rontottak az olvasási élményen.

Mindezek mellett sokszor megnevettetett ez a könyv és aranyos kis sztorija van, így megadtam neki a négy csillagot.


"Mert kezdek azon tűnődni, vajon ezt jelenti-e, ha az ember szerelmes. Darabokra téped magad, hogy a másik egész maradhasson."

Összességében:

Egy nagyon kis szerethető könyv, kicsit klisés és kiszámítható történettel, de sokat lehet rajta nevetni és nagyon olvastatja magát. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus, könnyed történeteket.



"– Vagy maradhatsz dühös, elmehetünk a laborodba, és mérgező reagensekkel teli kémcsöveket vághatnánk egymáshoz, amíg a harmadfokú égés fájdalma felül nem írja a szar kedvedet. Jó mókának hangzik, nem?"

Könyvinfó:

Írta: Ali Hazelwood
Eredeti cím: The Love Hypothesis
Kiadó: Maxim Kiadó
Magyar megjelenés: 2022.
Oldalszám: 400. oldal
Sorozat: -
Besorolás: ifjúsági, romantikus


Értékelésem:




Share this:

,

Megjegyzések

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése